26 Mayıs 2014 Pazartesi

Çok tatlı bir kıza doğum günü hediyesi yapmak istedim. Aşağıdaki malzemeler tül eteğin malzemeleri ama bel lastiğini listeye koymamışım :)) Basit ve eğlenceli bir işti ve çok yakıştı fıstığıma..








 Yaramazlıktan biraz etek ters dönmüş ama böyle de tatlı maşallah :)))


21 Mayıs 2014 Çarşamba

Selam arkadaşlar, mutfağım eski yapı olması beni biraz zorlandırıyor fakat bir yandan da zevkli hale getiriyor, çünkü eski yapı olmasıyla yapmak istediğim herşeyi daha tereddütsüz yapıyorum,yani kobay faresi gibi kullanıyorum :)) Elimde hiç kullanılmamış tül parçası vardı ve perde olarak değerlendirmek istedim.Süslemelerine kadar hepsini kendi imkanlarımla yaptım çünkü sonuç nasıl olur bilemediğim için elimdeki malzemelerle maliyetsiz yapmaya çalıştım ve sonuçtan da çok memnun kaldım, çünkü çok cici bir mutfak perdem var artık.










Hepinize kocaman sevgiler....


19 Mayıs 2014 Pazartesi

     Uzun bir aradan sonra sizlerleyim aslında hiç sizlerden bağlantımı koparmadım devamlı bloglarınızdaydım ancak bir parça hayattan iyisi ile kötüsü ile nasiplendim bir parça da farklı işlere yönelik kafamı dağıtmaya çalıştım bunların dışında da bol bol gezdim.Ama bunun yanında geçmişe dönük yaşamamam gerektiğini öğrettiler,hayatta en çok evinde mutlu olmayı öğrettiler, bin kişi değil bir kişiye verdiğin değerle hayatta hep mutlu kalmayı öğrettiler.Bunun için onlara çok teşekkür ederim.Yani öğrenmenin yaşı yok.Paylaştıkça neler oluyor bunu öğrenmek için zaman bitmiyor büyüdüm demek yetmiyormuş.Kafanızı çok şişirmeden sadede geleyim...
     Gelelim faaliyetlerime; Arkadaşlarım hep elimin çok lezzetli olduğunu söylerler ve buradan konu açılıp bir arkadaşım arkadaşı için doğum günü pastası yapmamı istedi.Önce pazarlığımı yaptım tabiki ben öyle şeker hamurlarıyla figür yapamam lezzetinden şüphem yok ancak görselliğine birşey diyemem falan deyince onlarda zaten bizde pastanelerdeki pastalardan bıktıklarını ve farklı lezzetler aradıklarını söylediler.Ben de kırmayı ve itiraz etmeyi sevmediğim için kabul ettim ve pastacılık işlerim böyle başladı.Tabi bu işler arkadaşların birbirlerine önermeleriyle devamlılık gösterir ama ben halimden memnunum en azından yiyemiyorum fakat yapıp tatmin oluyorum karşılığında da bir dolu mutlu yüz ve harçlık harika oluyor :))) Ben de yaptıklarımı tek tek değil de bir arada sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.Sizlerin de fikirlerini almak beni mutlu edecek.
     Kocaman öpüyorum şimdiden sevgiler...

     1.Pastam 2 yaş doğum günü pastası bir ablanın kızı içindi ve sonuçtan kendim bile memnun kalmıştım :))




       2. Pastam da yine bir bebiş içindi ve annesi bana bıraktı dilediğin gibi süsle diye ben de ne renk bulduysam onu ekledim tam da mevsimi anlatıyor bahar gibi oldu dediler , buarada çalışmaların devamını işyerinde tamamladım pastanın başına birşey gelmemesi için :)




     3. Çalışmam da bir sınıfın hem piknik hem de aynı güne denk gelen bir doğumgünü için tüm sınıfa hazırlandı. Ayıcıkları annekaz sitesinden örnek aldım eğlenerek yemeleri için, pupkeklerimiz de Zeynep'in arkadaşlarına doğum günü pastası hediyeleri olarak düşündüm, pupkeklerin üzerlerini eğlenceli drajelerle süsledim .Bunları kapaklı kutucuklara koyduk ve piknikte Zeynep'in dağıtacağı şekilde hazırladık,ama herşey o kadar çok oldu ki sınıf 40 kişilikti ve tuzlulardan 40,tatlılardan 40 derken kutulayıp foto çekmemize fırsat kalmadı.








     4. Çalışmam da bir arkadaşın pastası fakat resmi üzerine yapışmış hali yok çünkü 1 gün sonra pastacıdan alıp üzerine yapıştırıp hemen sahibine teslim ettim.Zor ve yorucu bir çalışma oldu benim için her renk için ayrı krema ve tek sıkma aparatım olduğu için her renkte bir aparatı yıkamam gerekti.Ama olsun güzel sonuçlarla yorgunluk ta unutuluyor.



 5. Çalışmamı da sonradan ekledim:) Başka bir bilgisayarda kayıtlıydı çünkü




Yaparken insanın aklına harika fikirler geliyor ama yine de amacımız lezzet ve sağlık olunca kendimi kısıtlıyorum. Şimdilik benden bu kadar.Sevgiler hepinize.....