29 Ekim 2012 Pazartesi


Geçen sene Manisa'ya çok geç gitmiştim ve kışlık bitkileri yakalayamadım. Bu sene akıllanıp zamanında gittim, Kurban Bayramı tatili de işime yaradı doğrusu.Bu mucizevi bitkileri toplayıp stoklamak benim mutfağım için hazine doğrusu:) Onlarsız yapamıyorum küçüklükten beri annem bunlara alıştırdı beni.İşe yaramasaydı hiç ilgilenmezdim bile ama gerçekten evimde hasta olduğunda her an elimin altında olmaları benim işimi kolaylaştırıyor. Ben kendimi şanslı görüyorum topraklarımızda böylesi şifalı bitkilerin oluşundan dolayı eğer sizlerinde bahçesinde varsa bu şifalı bitkileri sakın yabana atmayın ve değerlendirin isterim.Hepinize sıcacık,mutlu ve sağlıklı kışlar dilerim Canlarım...

KUŞBURNU

MUŞMULANIN ÇEKİRDEĞİ KUŞBURNU İLE KAYNATIYORUM...

AYVA YAPRAĞI

YABAN ERİĞİ

KUŞ YENİĞİ İNCİRLER (ENERJİ DEPOSU)

LİMON KABUĞU KURUSU (HER HALİNİ DEĞERLENDİRİRİM)
(KIŞ ÇAYLARINDA TAVSİYE EDERİM)

NAR ÇİÇEĞİ KURUSU

ACI BİBER KURUSU

14 yorum:

  1. ay nasıl güzel bakıyosun kendine feridem..kırk yıl düşünsem bunları yemek -içmek aklıma gelmez...bu yüzden annem delirir :)) hepsi sana bol şifa getirsin canım benim :)) öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzucum o kadar hassas bir bünyem var ki aslında ben hiç kıymam kendime,bir yerimi yaksam kanatsam kimsenin ruhu bile duymaz ama grip beni uzun süre yatağa bağlıyor el mahkum dikkat etmem gerekiyor.Daha doğal kendiliğinden yetişmiş bitkiler oldukları için de seviyorum bitkiciklerimi sana da zevkle göndermek isterim ,muhakkak mailime adresini atar mısın?belki de arkadaşın gönderdi diye kullanırsın:))

      Sil
    2. canııııımmmm düşünmüş olman yeter ! eğer bir kez bile kullanacağımı bilsem "gönder feridem" derdim ama inan hepsi ziyan olur :)) annem de bunlara çok düşkün olduğu için hep verir ama kullanılmadan çöpe gider maalesef :( sen güle güle kullan canım benim..çok çok öpüyorum seni

      Sil
  2. Maşşallah arkadaşım, organik pazar gibi olmuşsun. Bu kadar hazırlıktan sonra kışın keyfi de bir başka olur. İmrendim sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Süpersin Baharcığım iyi güldüm doğrusu ama dediğin gibi organiği seviyorum haklısın kışa hazırlığım tam çok şükür..imrenme hayatım istediğin bir seçenek varsa samimiyetle söylüyorum gönderebilirim canım,hiç sorun olmaz benim için, öpüyorum

      Sil
  3. Feride,çok iyi bir alışkanlık,bravo..bende yaparım böyle şeyler ama senin kadar bu konuda devamlılığım yok,bir gün yapıyorum,ertesi gün zor geliyor.ama şu limon kabuğu olayını bana bir anlat,küfletmeden nasıl kurutuyorsun,ıhlamurda filan evde her an bulunamıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nuraycığım haklısın evde heran bulunmuyor, limon konusunda sana evde yaptığım 2 şeyi söyliyeyim;1,dediğin gibi kurutma şekli suyunu kullandığım limonun içindeki zarını tamamen çıkartıyorum sadece kabuğu kalıyor ve kabuğunu ters çevirip kuru bir bez üzerinde 2 günde kuruyor,2. yaptığım ise kabuklarını iyice yıkayıp buzdolabının derin dondurucu bölümüne koyuyorum limon tamamen donuyor donmuş halde komple rendeleme şeklinde de kullanabilirsin canım her ikisininde ayrı ayrı lezzeti oluyor,böylece elinin altında devamlı limonun olur(bunlar aslında iş hayatından dolabımda neler olduğunu unuttuğum için çaresiz ve başarılı çabalarımın sonucu kuzum bir de bunların başarısız sonuç verenleri varki sorma:)))çook öpüyorum muhabbeti özleşim seninle

      Sil
    2. çok sağol,bak bunları hiç bilmiyordum,akıl akıldan üstündür...

      Sil
  4. Canım çok faydalı bi post olmuş bu.. Özellikle de benim gibi, Ege'li olup, tere ve dereotunun ayrı şeyler olduğunu 25 yaşında öğrenen, organiğin ne olduğunu (bence) hala tam kavrayamayan, bazı sebze ve meyvelere hayatında ilk kez, hamile kaldı diye yiyen biri için inanılmaz güzel.. Keşke senin gibi olabilseydim ve dediğin gibi, bu bereketli topraklarda yaşarken bu nimetlerden sonuna dek faydalanabilseydim. Çok kızıyorum kendime bu yüzden ve kızımı da kendime benzettim :((

    Harikasın, hep sağlıklı kal canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fenasın elinin altında olanların değerini bil kuzum hastanede çalıştığım için midir bilmiyorum ama bilimsel tıbba değil bitkisel tıbba daha çok inanıyorum.Hepimiz sağlıklı mutlu huzurlu olalım canım çok öptüm seni..

      Sil
  5. Feridecim bayıldım,kurularına ..süperler..Bende çok meraklıyım,ama bilmediklerim varmış..Sayende öğrendim..Organiğin tadıda,zevkide farklı..Babamda Niğdede kaysı,dut,vişne ve diğer meyvaları kurutuyor..Limonu senden duydum,bayıldım..Bende kurutacağım..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursenciğim çok teşekkür ederim canım baban da da ne cevherler vardır şimdi ne kadar güzel,limon kurusunu tavsiye ederim oda kokusu olarak ta bir önceki postlarımda paylaşmıştım elimizin altında limon olmadığında kullanımı harika oluyor sevgi ve sağlıcakla kal canım

      Sil
  6. Sanırım herkesin kendine has bir tarifi var...bende mutlaka kurumuş kiraz sapı, ayva yaprağı (ishale birebir), kuru üzüm, incir bulundurmaya çalışıyorum. Nar çiçeği kurusunu da ilk defa senden öğrendim. Ne işe yarıyor canımcım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar çiçeği gribal ve öksürük durumunda nefes açıcı olarak çok etkili canım,ayrıca böbrek iltihabına iyi geliyor soğuk havalarda devamlı kullanıyorum.Tavsiye ederim kuzum bayan olarak kadın hastalıklarında kullanmak gerekli diye düşünüyorum kadın hastalıkları ile ilgili kistidal durumda civanperçemi kist erimesi için birebir çoook tavsiye ederim ameliyattan kurtarıyor bayanları:)) sevgiyle ve sağlıcakla canım..

      Sil